Sosyal Medya

Güncel

2015’te 32 canlı bomba yakalandı

Türkiye'yi canlı bombalarla kan gölüne çevirmek isteyen örgütlere büyük darbe vuruldu. 2015 yılında emniyet ve istihbarat birimleri 32 canlı bombayı intihar eylemi yapamadan etkisiz hale getirdi. Bu teröristlerin 12’sinin IŞİD, 9’unun DHKP-C, 8’inin PKK ve 3’ünün MLKP üyesi olduğu tespit edildi. Bombacıların 25’i sağ yakalanırken, 7’si ölü ele geçirildi.



2015 yılı tüm terör örgütlerinin birleştiği yıl oldu. DHKP-C, PKK, IŞİD ve MLKP terör örgütleri Türkiye'ye karşı kanlı eylemler planladı. Güvenlik birimlerinin operasyonlarıyla yakalanan 32 canlı bombanın hangi örgütlerden olduğu da tespit edildi. Yakalanan militanlarının 12'sinin tüm dünyada terör eylemleri gerçekleştiren IŞİD üyesi oldukları tespit edildi. 9 militanın DHKP-C, 8'inin PKK ve 3 militanın da MLKP üyesi oldukları belirlendi.

DHKP-C'NÄ°N HEDEFÄ° Ä°STANBUL

Türkiye'yi kan gölüne çevirmek isteyen terör örgütlerinden DHKP-C'ye İstanbul'da büyük darbe vuruldu. İlk operasyon 24 Temmuz'da Bağcılar'da gerçekleşti. Operasyonda canlı bomba Günay Özarslan'ı ölü ele geçirdi. Ardından istihbarat birimlerinin çalışmaları sonucunda Büyükçekmece'ye operasyon düzenleyen terör polisi Y.V. isimli canlı bombayı yakaladı. DHKP-C'li Selda K., ise Şafak Yayla'nın Giresun'daki mezarını ziyarete giderken, Hatice Âşık ise, civarda bir evin bahçesinde polisle girdiği çatışmada yaralı olarak etkisiz hale getirildi.

DAÄžDAN DÄ°YARBAKIR'A GELDÄ°

Hakkari'de ise PKK'lı terörist, jandarmanın geçiş güzergahında kendisi ile birlikte aracı havaya uçurdu. Canlı bomba orada ölürken, güvenlik birimleri hain saldırıdan yara almadan kurtuldu. PKK'nın dağ kadrosundan Diyarbakır'a gönderilen B.D. isimli terörist, ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı. 11 Ağustos 2015'te 155 Polis İmdat hattına gelen ihbar üzerine Seyrantepe İlköğretim Okulu bahçesinde 3'ü çocuk olmak üzere toplam 9 kişi polis ekiplerince yakalandı.

KATLÄ°AM YAPACAKLARDI

IŞİD'e yönelik Konya, Ankara ve Manisa'da düzenlenen operasyonlarda canlı bomba F.K. etkisiz hale getirildi. Terör örgütü IŞİD militanlarının Ankara'da planladığı hain canlı bomba eylemleri ise son anda önlendi. İstihbaratın tespit ettiği 2 IŞİD militanını Mamak'ta hücre evinde yakaladı. IŞİD militanları Musa Canöz (28) ve Adnan Yıldırım (40), nöbetçi mahkemede tutuklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.